MENU

Sturler
Bank: ING :
4319068
IBAN :
NL741INGB0004319068
BIC :
INGBNL2A

VAT : No. NL 814096542B01

EERSTE HISTORISCH VADEMECUM VAN DE VOC EN WIC RIJK GEƏLLUSTREERD

Vademecum van de Oost- en West-Indische Compagnie. Historisch-geografisch overzicht van de Nederlandse aanwezigheid in Afrika, Amerika en Azie vanaf 1602 tot heden.
Utrecht, Antiquariaat Gert Jan Bestebreurtje, 2002. Linnen band met stofomslag. Met ca. 1000 kleur & zwart-wit illustraties. 381 pagina's.
ISBN 9065810048


The price is 59,50 euro

De auteur, Peter van Wiechen, heeft 20 jaar, veelal op locatie, in Afrika, Azië en Amerika, onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de Oost-Indische en West-Indische Compagnie. In dit breed historisch naslagwerk belicht hij, op boeiende wijze en overzichtelijk ingedeeld, vele facetten van deze twee multinationals en hun omvangrijke handelsimperium. Het zeer informatieve handboek is samengesteld met veel oog voor het hedendaagse detail ter plaatse, waardoor verleden en heden worden samengevoegd. Voor de eerste keer zijn feiten en wetenswaardigheden over de voormalige Nederlandse koloniën zowel in de Oost als in de West bijeengebracht. De steden en handelsposten, de gebouwen, de historische gebeurtenissen, de slavernij en de slavenhandel, specerijenhandel, etc. komen aan de orde. Tevens zijn biografieën opgenomen van kooplieden, gezanten, bestuurders, gouverneurs-generaal, militairen, wetenschappers en kunstenaars die een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook wordt veel aandacht besteed aan de materiële sporen die een vaak bloeiende Hollandse gemeenschap over zee heeft nagelaten.

Een fascinerend en toegankelijk naslagwerk en een onmisbare bron van informatie over alles wat betrekking heeft op de geschiedenis van de VOC en de WIC, zoals die zich ter plekke aan de geinteresseerde bezoeker voordoet.

This richly illustrated vade-mecum is the first study to shed light on a wide range of subjects related to both the Dutch East- and West-India Company and its activities. An important reference work and invaluable guide for all those interested in Dutch colonial history.

PETER VAN WIECHEN.


< Back